Una edició més, el Seminari de Comunicació Pública ha estat un èxit, tant per la qualitat dels ponents i de les seves aportacions, com pel nombre d’assistents. Unes 130 persones van assistir-hi i vam comptar amb dotze conferenciants experts en diferents àrees de la comunicació pública.
Aquest any, el Seminari, que va tenir lloc el 24 de febrer, girava entorn de la innovació a la comunicació i les noves tecnologies i es va dur a terme al Citilab de Cornellà de Llobregat, un centre per a la innovació social i digital que treballa per la formació, la recerca i que és una incubadora d’iniciatives empresarials i socials.
El seminari va tenir una presència important a les xarxes socials i a Internet: hi va haver un total de 78tuits amb el hashtag #compublica, que els assistents podien seguir a través d’una pantalla, en temps real. A més a més en un sol dia, vam aconseguir 30 nous seguidors de Twitter. Cal destacar també, que 200 persones van poder seguir totes les conferències en streaming a través del web de Citilab.
Podeu trobar les presentacions dels conferenciants i tota la documentació del seminari aquí.
PONÈNCIES I PRESENTACIONS
5.- Presentació de Cristina Ribas: “Projectes de dades obertes i governs oberts”
6.- Presentació de Marta Continente: “Innovar al sector públic”
7.- Presentació de Didac Boza: “La Xarxa Audiovisual Local (XAL)”
8.- Conferència de Didac Boza: “Informació, proximitat i xarxes”
10.- Presentació d’Oriol Ferran: “L’ús i l’impuls de les TIC a Arenys de Mar”
11.- Presentació d’Oriol Ferran: “Com identificar les webs de referència
EL SEMINARI EN VÍDEO (en preparació)
EL SEMINARI ALS MITJANS
La Vanguardia, edició digital (Tecnologia): Anna Solana.
Agència Catalana de Notícies (ACN) (en preparació)
PROGRAMA DEL VUITÈ SEMINARI DE COMUNICACIÓ PÚBLICA (24 de febrer de 2011)
9:30: Inauguració : Antoni Balmón, alcalde de Cornellà de Llobregat, i Jordi Navarro, president Comunicació Pública.
10:00: Conferència Inaugural: Mitjans en temps real: revolució i oportunitat en la comunicació pública. Antonella Broglia, consultora d’Infonomia i experta 2.0.
11:15: Pausa/esmorzar.
11:45: Banc de bones pràctiques: Realitats innovadores en comunicació a la xarxa.
Modera: Vicenç Badenes, periodista i director gerent del Citilab
Ponents:
- Com utilitzar les xarxes socials per difondre entre la ciutadania la campanya de comunicació COR (Campanya Objectiu Residus) del projecte LIFE08 de Àrea Metropolitana de Barcelona. Quino Fernández, director d’interactius de Whats’on, i professor de Comunicació digital de la URL i de la ESRP.
- Informació, proximitat i xarxes, Dídac Boza, director del diari digital Lamalla.cat i del departament d’interactius de la XAL,
● L’ús de les xarxes socials en les campanyes electorals, el cas de Cativistes.cat a CiU. Sergio Cortes, Conseller Delegat de Cink.
● Projectes de dades obertes i governs oberts. Cristina Ribas, professora de periodisme de la UPF i consultora de Ciència i Tecnologia.
13:15: TICs per a la mobilització ciutadana. Comunicació pública en la societat xarxa. Antoni Gutierrez-Rubi,assessor de comunicació i consultor polític.
14:00: Taula de serveis (espai per les empreses col·laboradores).
14:15: dinar
15:15: Tallers pràctics:
● Com conèixer els algorismes dels principals cercadors d’Internet per millorar el posicionament de la marca: Marta Continente, experta en Internet i en l’aplicació de les xarxes socials a l’administració.
● Les xarxes socials de coneixement: el cas de Xarxaires.. Luis Ángel Fernández Hermana director del Laboratorio de Redes Sociales de Innovación del Citilab.
● Com identificar les webs de referència:Oriol Ferran, periodista, expert en comunicació digital i soci de CR3A’T.
● Què és i per què serveix la Realitat Augmentada: Manel Marín, responsable de Tecnologies de la Comunicació i Internet a TMB.
18:30: Pausa.
18:45: Conferència: Cap a on va la Xarxa: algunes experiències i models d’èxit en comunicació digital, Javier Díaz Noci, professor de periodisme de la Universitat Pompeu Fabra i expert en ciberperiodisme.
19:30: Cloenda